Květák si uvaříme v osolené vodě do měkka. Necháme vychladit. Můžeme si jej uvařit den předem. Potom jej vidličkou rozmačkáme tak, aby to nebyla úplná kaše.prosypeme krupičkou a necháme čtvrt hodiny odpočinout. Přidáme nastrouhaný sýr, kurkumu, žloutek, dochutíme bílým pepřem, solí a vše promícháme. Ušleháme si tuhý sníh a přidáme jej ke květáku. Lehce promícháme. Lžíci odebíráme placičky a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Na placičky dáme plátek šunky , zakryjeme plátkem sýru a v troubě lehce zapečeme, jen ať se sýr rozteče.
Povedlo se nám přesolit?
Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme
mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka
nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme....
zobrazit článek
Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti Moravskoslezských Beskyd, regionu frýdlantsko. Byl vystavěn v obci Nová Ves u silnice z Frýdlantu nad Ostravicí do Malenovic. Hostinec je jeden z nejstarších v celém regionu, jeho bohatá historie sahá až do 18. století, jak o tom svědčí zápis v místní kronice. Geografická...